Montaña Navarra: ascensió al Pirineu d’Osca

El dimarts 27 de juny, els companys de Montaña Navarra van sortir de Pamplona per dirigir-se al punt de partida de la seva ascensió, aquesta vegada a la Selva de Oza, a la Vall de Hecho (Osca).

La idea era fer una ruta circular per ascendir a l’estany d’Acherito (1.870 m), el més occidental dels Pirineus. Les expectatives es van complir en un matí que es preveia calorós i amb alguns núvols.

L’ascens, amb calor i pujades exigents, es va fer des de la Selva de Oza. Després d’un breu descans a la riba i avituallament, van seguir la ruta circular baixant suaument cap als vessants de les Ferrerías i el seu propi barranc, per després agafar el barranc d’Acherito, que desemboca al punt de partida. Quatre hores i quart d’esforços i descansos breus per prendre alè i admirar les boniques vistes del Parc Natural de les Valls Occidentals.

Un cop al punt de sortida, es van apropar al Camping de la Selva de Oza per dinar un menú per reposar el desgast del dia i comentar l’ascensió. Una sortida fantàstica!

Entrada anterior
Història Mallorca visita l’Ajuntament de Palma
Entrada següent
El curs 2023-2024, torna la màgia a la Soci!
Menú