Explorant la natura: Senderismo Burgos visita la Tejeda de Tosande

El dissabte 11 de novembre, els companys i companyes de Senderismo Burgos van emprendre una jornada exploratòria al cor del Parc Natural Fuentes Carrionas y Fuente Cobre – Montaña Palentina. La destinació d’aquesta aventura va ser la majestuosa Tejeda de Tosande, el bosc mil·lenari, un racó natural que captura l’essència i la bellesa de la regió.

Meravella de la natura
Aquesta teixida és una de les concentracions de teixos més destacades de la península, al vessant nord de la Peña Horadada o Oracada (1.818 m), al Valle de Tosande, a cotes compreses entre els 1.300 i 1.500 m d’altitud, sobre un substrat calcari paleozoic. Els teixos es troben integrats dins d’una extensa fageda que els senderistes van haver de travessar (i gaudir a aquestes alçades de la tardor) per accedir a l’excepcional teixida, tant pel nombre d’exemplars (743 inventariats) com per l’antiguitat, ja que existeixen exemplars que superen els 145 cm de diàmetre, dimensions que corresponen a arbres d’una edat aproximada al mil·lenni.

Estil de vida actiu
La ruta, amb una dificultat mitjana i un recorregut circular moderat (distància de 10 km i desnivell de pujada/baixada de 472 metres), va oferir als senderistes una experiència única, plena de paisatges pintorescos i una connexió profunda amb la natura. El Parc Natural, conegut pels vastos boscos i rius serpentejants, es va revelar com l’escenari perfecte per a l’escapada de Senderismo Burgos.

Després de l’activitat a l’aire lliure, de descoberta i companyonia, els senderistes van dinar junts a Aguilar de Campoo.

Entrada anterior
Nadal a la Soci
Entrada següent
Golf Cádiz: torneig de fi de temporada
Menú