evento

ACTIVITATS SOCIALS


Asociado/a: trabajador/a de CaixaBank o la Fundación Bancaria "la Caixa", que es miembro de la Soci.
Familiar beneficiario: familiar de primer o segundo grado de la asociado/a, que es miembro de la Soci.
Acompañante: persona que acompaña al asociado/a en una actividad puntual, pero que no es miembro de la Soci. Si el acompañante es susceptible de ser beneficiario/a, es necesario que se dé de alta en la Soci.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "UN LLENÇOL BLANC"

Fecha: 04-05-2023


Presentació del llibre "Un llençol blanc" de Xavier Gonzàlez-Costa


Acompanyarà l'autor la meteoròloga de TV3 i Catalunya Ràdio, Gemma Puig.


Un llençol blanc és un dietari poètic de la guerra a Ucraïna, iniciat el mateix dia de la invasió russa, al coincidir aquesta amb l'última jornada de l'autor a CaixaBank abans de prejubilar-se, després de trenta-cinc anys a l'entitat. 


Cru, però commovedor, alterna imatges concretes de les hostilitats i les seves conseqüències, amb reflexions espontànies, dubtes morals, pors obsessives i lluites interiors, escrit cada dia, dia a dia, a la nit i tal com raja.


Un llençol blanc són quatre mesos justos de poesia que, malgrat les circumstàncies, han servit per retornar-nos la lírica punyent i descarnada, alhora que emocional i compromesa de Xavier Gonzàlez-Costa.


Un llençol blanc és un projecte participat pel programa 30 minuts, TV3 i Catalunya Ràdio, amb pròleg del reconegut periodista Manel Alías Tort, que intervindrà a través de vídeo en aquest acte.


També a través de vídeo, ens compartirà el seu missatge Sor Lucía Caram, directora de la Fundació del Convent de Santa Clara, a qui el nostre company associat Xavier Gonzàlez-Costa donarà els drets d'autor, per contribuir en la tasca humanitària que estan fent des de l'inici del conflicte.


Xavier Gonzàlez-Costa és escriptor, actor i activista cultural. Ha publicat poesia, literatura infantil, narrativa i teatre, i ha estat reconegut amb diferents premis arreu dels Països Catalans. Enamorat de l'Àfrica, ha estat en més d'una dotzena de països d'aquest continent, cooperant a través de l'organització Viatgers sense fronteres, que va presidir durant setze anys. Va estudiar Ciències Econòmiques, ha desenvolupat la seva carrera professional sempre a la nostra entitat, exercint diferents responsabilitats a la xarxa i a Comunicació Interna. Ara, es dedica exclusivament a l'escriptura i col·labora habitualment en la conducció d'entrevistes i altres actes culturals o benèfics.

DIA: 4 de maig
HORA: 19 hores
LLOC: seu social de l'Associació (Sardenya, 521-523)


 

Menú