PREMI

Sota el lema "El que mou la meva vida", l'Associació vol recollir totes les veus que tenen alguna experiència de vida per explicar. Una experència que els ha fet plantejar-se de forma diferent la vida, que els ha mogut. El que et mou pot ser una situació, un projecte, una persona, un grup de persones, un sentiment, una ONG, una passió, una afició, un esport, una mascota... Alguna experiència que ha capgirat la teva vida, que ha fet que pensis diferent, que t’ha canviat per complet o només una miqueta la vida.

 

Volem que ens expliquis què és el que et dóna força i t’ajuda a viure. Cadascú pot explicar la seva experiència des del seu punt de vista: bé sigui del qui rep o del qui dóna, del qui és ajudat o del qui ajuda, del qui per fi ha trobat el motor de la seva vida o del qui sempre l’ha tingut clar. Debilitats i fortaleses, somnis i realitats, motivacions i valors que omplen i donen sentit a la teva vida.

 

Busquem l'expressió lliure dels autors, que poden participar amb un relat, un poema o altra forma breu, però sempre posant el focus en la realitat social actual, des de la sensibilitat tant de les persones que viuen situacions difícils, com dels qui dediquen el seu temps o els seus recursos (expertesa, temps de voluntariat, dedicació professional, diners, etc.) a ajudar els qui les pateixen, en especial aquelles que tenen la condició d'immigrants o estan en risc d'exclusió social.

 


A més, i coincidint amb el cinquantè aniversari i les 88 edicions del llibre “La casa sota la sorra” de Joaquim Carbó, associat i escriptor, volem mostrar-te un seguit d’exemples dels valors que poden tenir cabuda dins el premi. Perquè, més enllà de què la narrativa de Carbó és un magnífic exemple d’escriptura, els valors que defensa habitualment en les seves novel·les coincideixen amb el propòsit del premi Mira'm als ulls: il·lusió, valentia, defensa dels drets humans, positivitat, dedicació i compromís, oportunitats, prendre riscos, reivindicació, sensibilitat, amistat...

 

Aquesta és una convocatòria oberta a qui vulgui participar amb un relat curt amb l’objectiu final de confeccionar un llibre que aplegarà els relats finalistes. Un cop il·lustrat i maquetat, s’editarà i es posarà a la venda al públic. Els fons recollits es destinaran a una causa solidària. El llibre i els seus continguts, es podran posar en escena per fer-ne la presentació pública amb la mateixa finalitat benèfica.

 

El teu relat en un LLIBRE

 

El premi per als autors dels relats finalistes serà apareixèr en un llibre que estarà format per 4 parts: (i) relat, (ii) il·lustració, (iii) biografia de l’autor/a i (iv) foto acompanyant la biografia.

 

Consulta el llibre de la primera edició aquí.

 

 


 

 

Els guanyadors rebran la il·lustració original de l’obra per a l’edició del llibre, la foto emmarcada o book fotogràfic de l’autor i 10 exemplars del llibre. En cap cas es dotarà econòmicament.


Teodor Roviralta, 65 - 08035 Barcelona
Tel. 93 211 15 44
info@lasoci.org - Centre 9099
Lasoci Lasoci Lasoci Lasoci Lasoci