CAMINANTS BARCELONA

LA SOCI PER LA MARATO DE TV3 - VINE A CONÈIXER EL PENEDÈS dimecres 19 de desembre de 2018

     Data: 19-12-2018
 
 

LA SOCI PER LA MARATO DE TV3

ACTIVITAT del PLA d'ACCIÓ SOCIAL - VOLUNTARIS CAIXA
VINE A CONÈIXER EL PENEDÈS

DINAR de NADAL a favor de la MARATÓ dE TV3
dimecres 19 de desembre de 2018

 

LLOC de TROBADA:   BARCELONA - SANTS  (costat Plaça Joan Peiró)

Autocar de RIPOLLET BUS

HORA de TROBADA:    9.30  donarem 10 minuts de cortesia

PARADA A PALLEJÀ  (E.S. CEPSA costat A-2)  a  les  10.00

11.00h L'Espai Xocolata Simón Coll

L’Espai Xocolata Simón Coll és el centre de visites de la fàbrica de xocolata. Està ubicat a Sant Sadurní d’Anoia i hi podràs gaudir d’una experiència sensorial única i diferent que posarà a prova els teus sentits. Estàs preparat?

Saps quantes faves de cacau es necessiten per elaborar una rajola de xocolata? Els nostres guies t’explicaran aquestes i d’altres curiositats i faran que la visita sigui amena i molt participativa per a tots els públics.

Viu l'Experiència Simon Coll

Portem elaborant la nostra xocolata des del 1840, treballant des de la fava de cacau fins al producte final, cuidant cada etapa del procés. A l’Espai Xocolata volem que t’endinsis en una experiència vivencial que et farà conèixer la cultura, la història i el procés d’elaboració de la nostra xocolata. Acompanya’ns a viure, amb els cinc sentits, l’experiència Simón Coll. En la teva visita gaudiràs de:

L'espai audiovisual 180º

T’has preguntat mai com és l’arbre del cacau? A través d’un muntatge audiovisual de pantalles panoràmiques espectaculars, et transportaràs a una plantació de cacau per coneixer el procés de transformació de la matèria primera de les pinyes i les faves, com ens arriben a la fàbrica i com les transformem en xocolata.

L’obrador tradicional

El conxat és una de les parts més importants del procés. L’antic obrador Simón Coll, amb les seves màquines antigues reals, prendrà vida per ensenyar-te com ha evolucionat el procés de fabricació tradicional de la xocolata des dels seus inicis fins avui. A través d’un muntatge visual, aquestes màquines es posaran en marxa i interactuaran amb mestres xocolaters que ens mostraran com es treballava fa més de 100 anys a la fàbrica.

La línia de producció

Els bombons són una de les nostres especialitats. Vols veure com els fem? A través d’unes finestres veuràs part de la fàbrica actual on diàriament elaborem els nostres productes. És una de les linies de fabricació de Simón Coll i, alhora, també és l’àrea experimental on fem les fabricacions de nous productes i desenvolupem noves textures i sabors. Per motius d’higiene i de seguretat no està permès entrar a dins l’àrea de producció però podràs veure aquesta línia en funcionament de dilluns a dissabte.

El tast de xocolata

Posem a prova els teus sentits. Tindràs l’oportunitat de degustar la xocolata tal com surt de la línia de producció i t’ensenyarem a degustar-la de manera òptima. Una sensació que només podràs viure si véns a la fàbrica de xocolata Simón Coll.

 

12.30h Visita al Centre d'Interpretació del Cava

Dóna gust passejar pels camins que travessen les vinyes del Penedès. Però cal recordar que, al final del segle XIX, aquests paisatges van ser arrasats per la fil·loxera, un insecte que afectava els ceps. Per saber més coses de la història d’aquests cultius, podeu visitar el nou Centre d’Interpretació del Cava, a Sant Sadurní d’Anoia. Ubicat a la fassina de Can Guineu, disposa de taules temàtiques interactives, en què el visitant pot descobrir el funcionament d’una fassina, com es va produir la plaga de la fil·loxera i quin és el passat del cava. A les pantalles tàctils es poden veure fotografies i vídeos. El museu et dóna fins i tot l'oportunitat de tenir una fil·loxera en les teves mans.

També s'ofereixen rutes teatralitzades en què Raül Mir, un descendent dels anomenats Set Savis de Grècia -que van capitanejar la lluita contra la fil·loxera-, torna a la seva vila nadiua i evoca els records d’una època en què Sant Sadurní comença a intuir el gran potencial de la indústria del cava. 

Després de les visites us proposem anar a dinar al restaurant Cal Padrí

Adreça: Masia Cal Gori s/n, Cases Noves de Cal Marques, 08732 La Munia Castellvi de la Marca.

Adjuntem el menú que ens han proposat.

Es important indicar que el dilluns dia 17 hem de dir al restaurant el nombre de persones que serem

CAL ESCOLLIR EL SEGON PLAT 

MENU ESPECIAL de NADAL

PICA PICA:
COCA DE VIDRE AMB PERNIL.
MINI COQUES D'ESCALIVADA.
CROQUETES.
CALAMARS.
QUICHE DE BOTIFARRA NEGRA I POMA.
CLOISSES A LA SALSA VERDA.

 

FILET DE PORC A LA PLANXA AMB SALSA DE TARONJA .

o

GALTES DESSOSADES AL OPORTO.

o

BACALLA AL FORN AMB MUSELINA DE POMA.

o

SALMO AL FORN AMB VERDURAS

PASTIS DE MOUSSE DE LLIMONA.

AIGUA, VI, PA, CAFES
PREU MENU: 22"00 €
RESTAURANT CAL PADRI

938918268 - 674 928 327 MONTSE     info@calpadri.com

Salutacions cordials, i desitjar-vos un BON NADAL a tots els associats,  beneficiaris i amics que participeu en les nostres activitats.

VICTÒRIA DE LUCAS, MARIA PILAR DOMINGUEZ  i EDUARD RIU

lasoci.eduardriu@gmail.com

619580229

 


Teodor Roviralta, 65 - 08035 Barcelona
Tel. 93 211 15 44
info@lasoci.org - Centre 9099
Lasoci Lasoci Lasoci Lasoci Lasoci